Покроковий рецепт приготування плову
ZLT say:
Покроковий рецепт приготування плову
Крок 1
Рис промити в декількох водах. Остання вода після промивання повинна залишитися зовсім прозорою.
крок 2
Баранину вимити і нарізати кубиками. 3 цибулини і всю моркву очистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, морква - довгими брусками завтовшки 1 см. Часник очистити від верхньої лушпиння, але не розділяти на зубчики.
крок 3
Казан або товстостінну каструлю розігріти, влити олію і прожарити його до появи світлого серпанок. Додати решту цибулину і прожарити її до чорного кольору. Витягнути цибулину з каструлі.
крок 4
Підготувати зірвак (основу плову). Покласти цибулю і, помішуючи, обсмажити його до темно-золотистого кольору, 7 хв.
крок 5
Додати м'ясо і смажити до появи скоринки.
крок 6
Викласти моркву, смажити, не перемішуючи, 3 хв. Потім все перемішати і готувати 10 хв., Злегка помішуючи.
крок 7
Розтерти пальцями або товкачем зиру і коріандр, додати в зірвак разом з барбарисом і посолити.
крок 8
Зменшити вогонь до середнього і готувати, поки морква не стане м'якою, 7-10 хв. Влити в казан окріп шаром 2 см. Покласти гострий перец.Уменьшіть вогонь і тушкувати зірвак 1 годину.
крок 9
Рис ще раз промити, дати стекти воді. Викласти рис на зірвак рівним шаром, збільшити вогонь до максимуму і влити через шумовку в казан окріп так, щоб він покрив рис шаром 3 см.
крок 10
Як тільки вода вбереться, втиснути в рис головки часнику, зменшити вогонь до середнього і варити до готовності рису.
крок 11
Несильно вдарити шумівкою по рису. Якщо звук від удару буде глухим, зробити в рисі тонкої паличкою кілька проколів до самого дна.
крок 12
Розрівняти поверхню, накрити плов тарілкою, а зверху кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити плов на 30 хв.
Коментарі
Дописати коментар